Sýry a jejich antioxidační vlastnosti – Daniela Hrančíková
Daniela Hrančíková
Bakalářská práce
Sýry a jejich antioxidační vlastnosti
Cheese and its antioxidant properties
Anotace:
Tato bakalářská práce je věnována antioxidačním vlastnostem sýrů. Teoretická část obsahuje stručný popis technologií, složení a dělení sýrů. Dále jsou zde popsány antioxidační vlastnosti mléka a sýrů. V praktické části byly analyzovány vzorky sýru gouda v průběhu zrání. U těchto extraktů těchto vzorků byla stanovena schopnost vychytávat H2O2, obsah fenolických látek antioxidační aktivita pomocí metod …víceAbstract:
Thesis deals with antioxidant propeties of cheese. The teoretical part describes technology, composition and types of cheese. There is also information about antioxidant properties of milk and cheese. In the practical part, samples of gouda cheese were analyzed at diferent stages of ripenning. Futhermore, the total content of phenolic substances, ability to scavenge H2O2 and antioxidant activity by …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 6. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hrančíková, Daniela. Sýry a jejich antioxidační vlastnosti. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita vybraných druhů jedlých hub a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Lucie Kubátová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub
Marcela Hádrová -
Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda
Kristýna Rojíčková