Radka Smržová

Bakalářská práce

De Belgische en de Nederlandse keuken

The Belgian and the Dutch cuisine
Abstract:
Práce se zabývá belgickou a nizozemskou kuchyní. Ačkoli se zdá, že tyto dvě země mají stejnou kuchyni, lze najít rozdíly mezi nimi. Jedná se zejména o vliv náboženství, kteý zůstal po několik staletí zakořeněn v lidech. Kromě náboženství byly i jiné události v dějinách spojeny s jídlem, např. objevení Ameriky, kolonie v zámoří či 2. světová válka. V dnešní době, jak v Belgii tak v Nizozemsku, jsou …více
Abstract:
This bachelor thesis describes the Belgian and the Dutch cuisine. Although the language is the same, the taste is a little bit different. Some of national influences affected both cuisines. Some historic events concerned food. There were discoveries of America, colonies, Second World War and so on. The religion influenced the Dutch cuisine too
 
 
Jazyk práce: nizozemština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Bas Hamers

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 13. 5. 2010 dostupné: světu

Univerzita Palackého

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Filologie / Nizozemská filologie - Japonská filologie

Práce na příbuzné téma

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses jbim5v jbim5v/2
14. 5. 2010
Složky
Soubory
Nejezchleba, O.
9. 6. 2010
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.