Bc. Katarína Anetová

Diplomová práce

Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou

Possibilities of Reducing SO2 Amount in Wine by Biological Method
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na možnost regulace obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou. Popisuje formy a funkce SO\dindex{2} ve víně a charakterizuje biologicky aktivní látky vína. Uvádí metody stanovení oxidu siřičitého, antioxidační kapacity a polyfenolických látek. Dále se zabývá charakteristikou modelových odrůd Vitis vinifera L.Objekty zkoumání práce byly tři modelové odrůdy (Veltlínské …více
Abstract:
This thesis is focusing on the possibility of the content regulation of the SO\dindex{2} in the wine from the perspective of biology. It describes functions of SO\dindex{2} in the wine and also it cha-racterizes the bioactive compounds in the wine. The thesis mentions the methods to specify the sulphur dioxide, the antioxidant capacity and polyphenols content and also to acquaint with the characterization …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2015
Zveřejnit od: 22. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Anetová, Katarína. Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe