Bc. Kateřina Nedbalová

Diplomová práce

Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček

The impact of homogenization pressure on functional properties of processed cheese sauces
Anotace:
Diplomová práce se zabývala vlivem různých homogenizačních tlaků na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Teoretická část popisuje obecnou charakteristiku tavených sýrových omáček, vysvětluje princip vysokotlaké homogenizace a možnost jejího využití v mlékárenství, a také vliv homogenizace na funkční vlastnosti těchto omáček. V praktické části byly nejprve vyrobeny modelové vzorky tavených sýrových …více
Abstract:
The thesis deals with the influence of different homogenization pressures on the functional properties of processed cheese sauces. The theoretical part describes the general characteristics of processed cheese sauces, explains the principle of high-pressure homogenization and the possibility of its application in dairy industry, and the influence of homogenization on the functional properties of these …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Vendula Kůrová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Nedbalová, Kateřina. Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe