Jana Prudičová, DiS.

Bakalářská práce

Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení masa a masných výrobků

The Use of Raman Spectroscopy for Quality Assessment of Meat and Meat Products
Anotace:
Tato práce je věnována metodě Ramanovy spektroskopie a možnostem jejího využití v masném průmyslu. Ramanova spektroskopie je metoda vhodná pro identifikaci složek materiálu. V masném průmyslu jde o zcela novou metodu. V této práci je stručně popsán princip Ramanova jevu, včetně výhod a nevýhod této metody pro hodnocení biolo-gických vzorků. Těžiště této práce je ve zpracování studií, které popisují …více
Abstract:
This thesis is devoted to the method of Raman spectroscopy and this application in the meat industry. Raman spectroscopy is suitable method for the identification the compo-nents of a materials. In the meat industry, it is a completely new method. In this thesis is describes the principle of the Raman effect, including advantages and disadvantages of this method for the evaluation of biological samples …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Prudičová, Jana. Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení masa a masných výrobků. Kroměříž, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků