Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení masa a masných výrobků – Jana Prudičová, DiS.
Jana Prudičová, DiS.
Bakalářská práce
Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení masa a masných výrobků
The Use of Raman Spectroscopy for Quality Assessment of Meat and Meat Products
Anotace:
Tato práce je věnována metodě Ramanovy spektroskopie a možnostem jejího využití v masném průmyslu. Ramanova spektroskopie je metoda vhodná pro identifikaci složek materiálu. V masném průmyslu jde o zcela novou metodu. V této práci je stručně popsán princip Ramanova jevu, včetně výhod a nevýhod této metody pro hodnocení biolo-gických vzorků. Těžiště této práce je ve zpracování studií, které popisují …víceAbstract:
This thesis is devoted to the method of Raman spectroscopy and this application in the meat industry. Raman spectroscopy is suitable method for the identification the compo-nents of a materials. In the meat industry, it is a completely new method. In this thesis is describes the principle of the Raman effect, including advantages and disadvantages of this method for the evaluation of biological samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Prudičová, Jana. Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení masa a masných výrobků. Kroměříž, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Ramanova spektroskopie a SERS pro neinvazivní analýzu buněk
Hana Boldišová -
Využití Ramanovy spektroskopie pro hodnocení kvality masa a masných výrobků
Jana Prudičová -
Charakteristika minerálů skupiny granátu pomocí ramanovy spektroskopie
Gabriela Kaplanová -
Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků
Lucie Režná -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík