Veronika Skýpalová

Bakalářská práce

Technologický postup výroby pařených sýrů

Technological process of pasta filata cheese
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá tématem pařených sýrů. V úvodu je stručně nastíněna historie sýrů od doby starověku, včetně skupiny pařených sýrů. Dále je zde popsáno mléko a jeho charakteristické složky, důležité pro výrobu sýra. Stěžejní částí práce je popis samotné výroby sýra a využívaných technologických postupů, a to jak v obecné rovině, tak i se zaměřením na pařené sýry. Součástí práce jsou také …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with pasta filata cheese. In the introduction, it is briefly outlined the history of cheese including the group of pasta filata cheese since ancient times. Then there is also described milk and its characteristic component which is important for the production of cheese. The fundamental part of the thesis is the description of the production of cheese itself and used technological …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Táňa Lužová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Dostálová, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses jdqokh jdqokh/2
11. 5. 2015
Složky
Soubory
Halíčková, K.
11. 5. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.