Testování antibakteriálního účinku extraktů microgreens – Bc. Veronika Tomášková
Bc. Veronika Tomášková
Diplomová práce
Testování antibakteriálního účinku extraktů microgreens
Testing the antibacterial effect of microgreens extracts
Anotace:
Microgreens jsou malé rostlinky, které jsou sklizeny v rané fázi růstu, obvykle asi po jednom až třech týdnech od vyklíčení. Rostlinky jsou velmi koncentrované na živiny a mají intenzivní chuť a aroma. Tato práce zkoumá možnosti využití microgreens pro jejich potenciální antimikrobiální vlastnosti. Práce se skládá z literární rešerše, která obsahuje informace o technologii pěstování microgreens, jejich …víceAbstract:
Microgreens are small plants harvested at an early stage of growth, typically about one to three weeks after germination. These plants are highly nutrient-dense and possess intense flavour and aroma. This study explores the potential use of microgreens for their antimicrobial properties. The work consists of a literature review containing information on microgreens cultivation tech-nology, their utilization …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
- Oponent: Šárka Hanzelková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Výživa člověka
Práce na příbuzné téma
-
Příprava latexů s nanočásticemi selenu a studium vlivu nanočástic na antimikrobiální vlastnosti vzniklého filmu
Sabina Hulová -
Antimikrobiální vlastnosti boranů nanesených na textilie
Simona GRABOVSKÁ -
Antimikrobiální vlastnosti rostlinných látek
Barbora Žižlavská -
Extraintestinální patogenní Escherichia coli: epidemické linie a rezistence k antimikrobiálním látkám
Magdaléna Šimčíková -
Patogenní linie <I>Escherichia coli</I> rezistentní k antimikrobiálním látkám u člověka
Veronika Illíková -
Bakteriocinogenie u patogenních a komensálních kmenů Escherichia coli
Lenka Micenková -
Výskyt a aktivita patogenní Escherichia coli v potravinách živočišného původu
Martina Kučerová -
Vliv obohacení medu vybranými bioaktivními látkami na jeho antimikrobiální aktivitu vůči Escherichia coli
Lucie ŠEBESTOVÁ