Martina Skopová

Bakalářská práce

Nejvýznamnější potravinové zdroje hydrofilních vitaminů

The most important dietary sources of hydrophilic vitamins
Anotace:
Vitamin B1 (thiamin) se účastní všech metabolických procesů v nervovém systému, svalech, krevních buňkách a srdci. Je důležitý pro správnou funkci jater a zklidňuje zažívací potíže. Vyskytuje se především v celých zrnech obilnin, mořských produktech a rýži. Bohatým zdrojem thiaminu je vepřové maso, výtažek z droždí, hrách, pomeranče a brambory. Vitamin B1 je velice labilní látka, kterou ničí teplota …více
Anotace:
ystém v průběhu virových a bakteriálních infekcí a léčí kurděje. Vysoký obsah vitaminu C se tvoří v plodech šípků, které jsou jedním z nejlepších přírodních zdrojů. Dobrým zdrojem tohoto vitaminu je ovoce (rybíz, jahody kiwi, pomeranče) a zelenina (brokolice, květák, růžičková a hlávková kapusta, zelené bylinky a zelená paprika). Vitamin C je velmi citlivý na světlo, kovy a kyslík, ničí ho hluboké …více
Abstract:
Vitamin B1 (thiamine) takes part in every metabolic process in the nervous system, muscles, blood cells and heart. It is important for proper function of liver and soothes indigestion. It is found primarily in whole grains, sea products and rice. A rich source of thiamine is pork, extract from yeast, peas, oranges and potatoes. Vitamin B1 is a very labile substance, which is destroyed by temperature …více
Abstract:
d by deep frosting and conservation. Washing or boiling food leads to losing high amount of vitamin C. Vitamin B7 (biotin, vitamin H) takes significant part in production of blood cells and skin, also in the process of metabolism and proper development of cells. Vitamin is found in both plant and animal food. The main source of biotin are the bacteria living in intestines, it is also found in offal …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Bakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses jkfyry jkfyry/2
19. 4. 2017
Složky
Soubory
Mach, J.
19. 4. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.