Jana Marková
Bakalářská práce
Vliv médií na kulturu vaření
The Impact of Mass Media on the Culture of Cooking
Anotace:
Ve své bakalářské práci se zaměřuji na význam jídla pro společnost a na aspekty ovlivňující stravování. Dále píši o tradiční kuchyni v minulosti i v současnosti a také popisuji, jak se ve sdělovacích prostředcích promítá kulinářská kultura. V praktické části zjišťuji, jak sdělovací prostředky ovlivňují zájem žen o gastronomii. Využívám kvantitativní výzkumnou metodu s použitím dotazníkového šetření …víceAbstract:
My bachelor thesis deal meaning of food for society and aspects influencing eating. In addition to that I write about the traditional cuisine of the past and current and I also describe how the media reflects the culinary culture. In the practical part I find out how mass media influence women's interest in gastronomy. I use quantitative research method with using a questionnaire survey.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 3. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2013
- Vedoucí: Mgr. Adriana Sychrová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Marková, Jana. Vliv médií na kulturu vaření. Pardubice, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofickáUniverzita Pardubice
Fakulta filozofickáBakalářský studijní program / obor:
Humanitní studia / Humanitní studia
Práce na příbuzné téma
-
Jídlo a stolování v kinematografii Jiřího Menzela
Jan Rec -
Udržitelnost a jídlo (plýtvání jídlem dětmi: případová studie předškolního zařízení)
Anna Roháčková -
Někdo maluje květiny a ženy, aby si mohl opatřit co nejvíce jídla.A někdo maluje jídlo, aby mohl ženě koupit květiny.
Katarína KOVÁČOVÁ -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru.
Apolena Jirásková -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru
Tereza Nová -
Jídlo jako cesta k interkulturní výchově
Barbora Kučerová -
Jídlo jako předmět a prostředek uměleckého vyjádření
Jakub Nachtigal -
Digitální jídlo jako forma gastronomické budoucnosti
Radek Zatloukal