Renáta BUŠOVÁ

Bakalářská práce

Biologicky aktivní látky v krajových a komerčních odrůdách jabloní

Biologically Active Substances in Apple Local and Commercial Cultivars
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá výskytem bioaktivních látek v plodech jabloní. Srovnány jsou zejména jednotlivé odrůdy, a to ve vztahu k obsahu minerálních látek, vitaminů a polyfe-nolických sloučenin. Zajímavá je vysoká antioxidační účinnost krajových odrůd ´Matčino´, ´Panenské české´ a ´Strýmka´.
Abstract:
This thesis deals with the occurrence of bioactive substances in apples. The apple trees varieties are compared in relation to the content of minerals, vitamins and polyphenolic substances. The high antioxidant efficiency of the local varieties ´Matčino´, ´Panenské české´ and ´Strýmka´ is very interesting.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BUŠOVÁ, Renáta. Biologicky aktivní látky v krajových a komerčních odrůdách jabloní. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii