Biologicky aktivní látky v krajových a komerčních odrůdách jabloní – Renáta BUŠOVÁ
Renáta BUŠOVÁ
Bakalářská práce
Biologicky aktivní látky v krajových a komerčních odrůdách jabloní
Biologically Active Substances in Apple Local and Commercial Cultivars
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá výskytem bioaktivních látek v plodech jabloní. Srovnány jsou zejména jednotlivé odrůdy, a to ve vztahu k obsahu minerálních látek, vitaminů a polyfe-nolických sloučenin. Zajímavá je vysoká antioxidační účinnost krajových odrůd ´Matčino´, ´Panenské české´ a ´Strýmka´.Abstract:
This thesis deals with the occurrence of bioactive substances in apples. The apple trees varieties are compared in relation to the content of minerals, vitamins and polyphenolic substances. The high antioxidant efficiency of the local varieties ´Matčino´, ´Panenské české´ and ´Strýmka´ is very interesting.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BUŠOVÁ, Renáta. Biologicky aktivní látky v krajových a komerčních odrůdách jabloní. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii