Barbora Zemanová
Bakalářská práce
Mikrobiologie džusových nápojů
Microbiology of juice drinks
Anotace:
Záměrem této práce byl literární přehled mikrobiologie džusových nápojů. Širokou veřejností jsou za džusové nápoje považovány čerstvé 100% šťávy, šťávy z koncentrátu, čerstvě lisované šťávy, nápoje s různým zastoupením ovocného podílu a mnohé jiné nápoje. Tyto výrobky mají rozličné složení, především co se týče ovocného podílu, obsahu cukru a dalších látek (konzervanty, ochucující látky a vitamíny …víceAnotace:
v nápojářském průmyslu. Klíčová slova: Džusové nápoje; pasterace; mikroorganismy; TAB; Alicyclobacillus.Abstract:
The aim of this work was a literal review of microbiology of juice drinks. Juice drinks must include 100% juice, concentrate juices, freshly pressed juices, beverages with different proportions of fruit and many other beverages. All these products have different amount of fruit content, sugar content and other substances like preservatives, flavoring agents and vitamins. Contamination of juice drinks …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva