Bc. Romana Fikejsová

Diplomová práce

Vliv místa v dojírně na množství a složení mléka dojnic

Influence of milking parlor place on the quantity and composition of milk of dairy cows
Anotace:
Tato diplomová práce byla zaměřena na vliv místa v dojírně na množství a složení mléka, na obsah bílkovin, laktózy, tuku a somatických buněk v mléce, parametry na vliv pohlaví telete, věk otelení, sezón a roku otelení na obsah a kvalitu mléka. Průměrné parametry užitkovosti sledovaných dojnic byly následující: dojivost 23,6 kg mléka, obsah bílkovin 3,54 %, obsah tuku 3,76 %, obsah laktózy 5,01 % a …více
Abstract:
This diploma thesis focused on the influence of the location effect in the milking parlor on the quantity and composition of milk, on the content of protein, lactose, fat and somatic cells in milk, the influence of calf sex, calving age, season and year of calving on milk content and quality. The average performance parameters of the monitored dairy cows were as follows: milked volume of 23.6 kg, protein …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta