Analýza biogenních aminů v sýrech infračervenou a Ramanovou spektometrií – Bc. Pavla KRAJANCOVÁ
Bc. Pavla KRAJANCOVÁ
Diplomová práce
Analýza biogenních aminů v sýrech infračervenou a Ramanovou spektometrií
Analysis of biogenic amines in cheeses by infrared and Raman spectrometry
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá studiem biogenních aminů v sýrech infračervenou a Ramanovou spektrometrií. Byla provedena extrakce dvou druhů sýru (uzený a neuzený) ze tří druhů mléka (kravské, kozí, ovčí). Extrakty byly studovány pomocí infračervené spektrometrie metodou úplného zeslabeného odrazu. Absorpční pásy v infračervených spektrech byly přiřazeny funkčním skupinám. V sýrech byly identifikovány …víceAbstract:
This thesis is devoted to study of biogenic amines in cheeses by infrared and Raman spectrometry. The extraction procedure of two type of cheeses (smoked and non-smoked) made from three different types of milk (cow´s, goat´s, sheep´s) was performed. Extracts were studied by attenuated total reflectance Fourier transform infrared spectrometry. Absorption bands in infrared spectra were assigned to functional …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2011
Identifikátor:
112011
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. David Milde, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KRAJANCOVÁ, Pavla. Analýza biogenních aminů v sýrech infračervenou a Ramanovou spektometrií. Olomouc, 2011. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 21. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Chemie životního prostředí
Práce na příbuzné téma
-
Infračervená a Ramanova spektrometrie v analýze biologických systémů
Jana PREŠEROVÁ -
Ramanova spektroskopie pro detekci kontrabandu
Michal Svárovský -
Možnosti infračervené spektrometrie s metodou ATR pro hodnocení oxidace
Jan Poledník -
Aplikace infračervené a Ramanovy spektrometrie při identifikaci chemických látek
Pavel Veverka -
Vývoj LC-MS metody pro stanovení biogenních aminů v tkáních včely medonosné
Jakub ROZHON -
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová -
Sýry v gastronomii
Igor Kuznetcov -
Porovnání mikrobiálního složení anglického sýru Blue Stilton s příbuznými sýry
Tereza Druláková
Název
Vložil
Vloženo
Práva