Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách – Bc. Pavel Hofmeister
Bc. Pavel Hofmeister
Bakalářská práce
Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách
Analysis of Free and Bonded Phenolic Compounds in Cereals
Anotace:
Obecná část bakalářské práce je zaměřena na trendy v produkci obilovin, stavbu a chemické složení obilného zrna. Dále je pozornost věnována jednotlivým skupinám látek s antioxidační aktivitou, které se v obilovinách vyskytují, jejich izolaci a stanovení pomocí spektrofotometrických a separačních technik. Experimentální část je zaměřena na stanovení antioxidační kapacity extraktů volných a vázaných …víceAbstract:
The general part of this thesis is focused on trends in production of cereals, on grain structure and its chemical composition. Further, individual classes of compounds with antioxidant activity, which are presented in cereals, are described together with their isolation and determination using spectrophotometric and separation techniques. In the experimental part, the antioxidant capacity of extracts …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 7. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 8. 2015
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hofmeister, Pavel. Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím \nl{}miniaturizované extrakce tuhou fází
Tereza Sychrovská -
Antioxidanty v bylinných čajích
Pavla Fadrhoncová