Bc. Pavel Hofmeister

Bakalářská práce

Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách

Analysis of Free and Bonded Phenolic Compounds in Cereals
Anotace:
Obecná část bakalářské práce je zaměřena na trendy v produkci obilovin, stavbu a chemické složení obilného zrna. Dále je pozornost věnována jednotlivým skupinám látek s antioxidační aktivitou, které se v obilovinách vyskytují, jejich izolaci a stanovení pomocí spektrofotometrických a separačních technik. Experimentální část je zaměřena na stanovení antioxidační kapacity extraktů volných a vázaných …více
Abstract:
The general part of this thesis is focused on trends in production of cereals, on grain structure and its chemical composition. Further, individual classes of compounds with antioxidant activity, which are presented in cereals, are described together with their isolation and determination using spectrophotometric and separation techniques. In the experimental part, the antioxidant capacity of extracts …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 7. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 8. 2015
  • Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hofmeister, Pavel. Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická