Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí – Bc. Magdaléna ZAVADILOVÁ
Bc. Magdaléna ZAVADILOVÁ
Diplomová práce
Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí
Antioxidant activity of selected varieties of quince
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem odrůdové skladby a tepelné úpravy na obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivity ve vybraných odrůdách kdoulí. Teoretická část obsahuje stručnou charakteristiku zkoumaných odrůd, jejich chemické a morfologické znaky, podmínky a význam pěstování. Součástí je také přehled metod používaných pro stanovení antioxidantů a vliv úpravy potravin na jejich aktivitu. V …víceAbstract:
This thesis deals with the influence of varietal and heat treatment on the total polyphenol content and antioxidant activity in selected varieties of quince. The theoretical part contains a brief description of the varieties studied, their chemical and morphological characters, and the importance of growing conditions. Also included is an overview of methods used for determination of antioxidants and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14828
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZAVADILOVÁ, Magdaléna. Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Kateřina Havlová -
Možnosti využití netradičního ovoce pro modifikaci vlastností kosmetických přípravků
Dominika Tkáčová -
Změny bioaktivních látek u kdoulí v průběhu skladování
Nikola Durkačová