Vláknina- její význam v našem jídelníčku – Bc. Alexandra STUCHLÁ
Bc. Alexandra STUCHLÁ
Bakalářská práce
Vláknina- její význam v našem jídelníčku
Dietary fiber- its importance in our diet
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na potravní vlákninu, její význam v našem stravování a na informovanost studentů vybraných středních škol na Ostravsku o této problematice. Úvodní teoretická část se zabývá vysvětlením pojmu vláknina, jejích hlavních zdrojů, především ovoce, zeleniny a obilovin. Součástí je také popis příznivého působení vlákniny na trávicí trakt, hladinu glukózy a cholesterolu v krvi aj …víceAbstract:
Bachelor thesis is bent on dietary fiber, her meaning in our food and on know - how students choice handle schools in Ostrava region about those problems. Introductory theoretic part deals with explication conceive dietary fiber, her chief sources, especially fruit, vegetables and cereals. Part of this is also description positive function of dietary fiber on digestive tract, g shell glucose and cholesterol …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2011
Zveřejnit od: 29. 4. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2011
- Vedoucí: MUDr. Jana Povová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
STUCHLÁ, Alexandra. Vláknina- její význam v našem jídelníčku. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Ochrana veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Naplňování doporučené denní dávky minerálních látek ve výživě pacientů Psychiatrické léčebny v Kroměříži
Renata HAVLÍKOVÁ -
Nežádoucí vedlejší účinky hormonální antikoncepce a informovanost o nich u studentů gymnázií
Nikola Doležalová -
Informovanost chlapců a dívek o antikoncepci
Natálie Kneeová -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL -
Ovoce a zelenina jako zdroje vlákniny a minerálních látek v systému školního stravování
Filip ZDENĚK -
Vlastnosti a zdroje vlákniny
Martina PASTYŘÍKOVÁ