Antibakteriální účinky monoacylglycerolů v podmínkách in vitro a v přírodních ovocných šťávách – Bc. Adéla BUTKOVIČOVÁ
Bc. Adéla BUTKOVIČOVÁ
Diplomová práce
Antibakteriální účinky monoacylglycerolů v podmínkách in vitro a v přírodních ovocných šťávách
Antibacterial effects of monoacylglycerols in vitro and in fruit juices
Anotace:
Zdravý životní styl zahrnuje několik faktorů, mezi které patří i zdravá výživa. Spousta lidí se začíná vracet k pěstování zeleniny a ovoce nebo například k výrobě domácích ovocných šťáv. Trvanlivost u těchto šťáv však není dlouhá a poměrně rychle dochází k jejich kažení, způsobeném řadou mikroorganizmů. Ovocné šťávy obsahují důležité nutriční látky, které jsou však většinou pasterací zničeny. Tato …víceAbstract:
A healthy lifestyle includes a number of factors, including healthy food. Lots of people are starting to return to the cultivation of vegetables and fruit, or for example production of fruit juice at home. The durability of these juices is not long and its deterioration caused by many microorganisms is fast. Fruit juices contain important nutritional substances that are usually destroyed by pasteurization …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22813
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2011
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BUTKOVIČOVÁ, Adéla. \textit{Antibakteriální účinky monoacylglycerolů v podmínkách in vitro a v přírodních ovocných šťávách}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/k0kwk7/.
Jak správně citovat práci
BUTKOVIČOVÁ, Adéla. Antibakteriální účinky monoacylglycerolů v podmínkách in vitro a v přírodních ovocných šťávách. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Účinky mikroemulzí s vybranými monoacylglyceroly na mikroorganizmy
Radka BILÍKOVÁ -
Inhibiční působení monoacylglycerolů a esenciálních olejů na dekarboxyláza-pozitivní bakterie
Aneta Ševčíková -
Příprava stabilních mikroemulzí 1-monoacylglycerolů s antimikrobními účinky
Markéta KŘÍŽOVÁ -
Antimikrobní účinky netradičních monoacylglycerolů
Iva HAUERLANDOVÁ -
Účinky přídatných látek používaných v potravinářství a kosmetice na růst vybraných bakterií
Leona Buňková -
Účinky monoacylglycerolů na růst Bacillus sp. v tavených sýrech
Jan NAVRÁTIL