Alexandra KOČANOVÁ

Bakalářská práce

Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka

Nutritional evaluation of naturally gluten-free foods in the celiac diet
Anotace:
Bezlepková strava je pro pacienty s celiakií jedinou známou léčbou či úpravou zdravotního stavu. Pro tyto pacienty znamená celoživotní úpravu stravy. Tato práce se zabývá nutričním hodnocením přirozeně bezlepkových potravin a jejich porovnáním s procesovanými bezlepkovými potravinami ve stravě celiaka. Cílem práce bude porovnání nutričních hodnot přirozeně bezlepkových potravin s průmyslově zpracovanými …více
Abstract:
A gluten-free diet is for patients with celiac disease performing a possible known treatment or adjustment of a medical condition. For these patients, it means a lifelong diet. This work deals with the nutritional evaluation of naturally gluten-free foods and their comparison with processed gluten-free foods in the celiac diet. The aim of the work will be to compare the nutritional values of naturally …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 24. 8. 2021
  • Vedoucí: Mgr. Pavla Škarková, DiS.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KOČANOVÁ, Alexandra. Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka. Ostrava, 2021. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie