Stanovení biogenních aminů ve víně – Michaela Novotná
Michaela Novotná
Bakalářská práce
Stanovení biogenních aminů ve víně
Determination of biogenic amines in wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na stanovení množství jednotlivých biogenních aminů v osmi vzorcích vín pocházejících ze čtyř evropských zemí – České republiky, Španělska, Rakouska a Maďarska. Z každé země byla vybrána jedna odrůda bílého a jedna červeného vína. Všechna vína byla suchá – obsahovala méně jak 9 g zbytkového cukru na litr. Jednalo se o odrůdy: Veltlínské zelené (jeden vzorek z Rakouska …víceAbstract:
This thesis focuses on the determination of the amount of individual biogenic amines in eight samples of wines coming from four European countries – Czech Republic, Spain, Austria a Hungary. There was chosen one white and one red wine variety from each country. All of wine samples was dry – content less than 9 g sugar per liter. Varieties were: Grüner veltliner (one sample from Austria and second …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
- Vedoucí: doc. RNDr. Ondřej Zítka, Ph.D.
- Oponent: Petra Vičarová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Molekulární biologie a biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Cielené stanovenie vybraných klinicky významných proteínov pomocou cielenej proteomiky s využitím kvapalinovej chromatografie v spojení s hmotnostnou spektrometriou
Laura ŽABKOVÁ -
Monitorování kvality produktů s obsahem kanabidiolu
Martina KADLÁČKOVÁ -
Vývoj metody pro stanovení antiepileptik pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí
Veronika ŠVIDRNOCHOVÁ -
Separace polyfenolů v octech kapalinovou chromatografií\nl{} s využitím gradientové eluce
Barbora Čápová -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín
Pavlína Hanáková -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Michaela Hanzlíková -
Využití kyseliny fumarové k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Jan Šťastný -
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil