Sledování vybraných senzorických vlastností fermentovaných mléčných výrobků – Kateřina Kynčlová
Kateřina Kynčlová
Diplomová práce
Sledování vybraných senzorických vlastností fermentovaných mléčných výrobků
Monitoring of selected sensory properties of fermented milk products
Anotace:
První část této práce tvoří literární rešerše, zaměřená na komparizaci kravského a kozího mléka, z pohledu senzorického a nutričního. Je zde nastíněna základní problematika fermentovaných mléčných výrobků, včetně procesu jejich výroby a biochemických změn, realizujících se během tohoto procesu. Byly zde popsány také vybrané bakteriální a kvasinkové mlékařské kultury, které byly pro práci klíčové. Z …víceAbstract:
First part of this thesis consists of a literature research focused on comparison of cow's and goat's milk from a nutritional and sensory perspective. It describes the basic issue of fermented dairy products including their manufacture process and biochemical changes occurring during this process. Bacterial and yeast cultures, that have been crucial for the experimental part, are also described there …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KYNČLOVÁ, Kateřina. \textit{Sledování vybraných senzorických vlastností fermentovaných mléčných výrobků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/k1pjrl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš
Název
Vložil
Vloženo
Práva