Bc. Marie Adámková

Diplomová práce

Výroba sycených vinných nápojů

The production of carbonated wine beverages
Anotace:
Diplomová práce se zabývá výrobou sycených vinných nápojů, což nabídlo příležitost objevovat možnosti zpracování hroznů prostřednictvím modifikované vinařské praxe. Cílem experimentu bylo vyvinout receptury k výrobě sycených vinných nápojů zhotovených ze surovin, které se v běžné vinařském průmyslu považují za odpad a vedlejší produkty. Výsledkem byly nápoje na bázi matolinového vína, z výlisků hroznů …více
Abstract:
The thesis deals with the production of carbonated wine beverages, which offered the opportunity to explore the possibilities of grape processing through modified winemaking practices. The aim of the experiment was to develop recipes to produce carbonated wine beverages made from raw materials that are considered waste and by- products in the conventional wine industry. The result was matoline-based …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Oponent: Josef Licek, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.