Mykotoxiny produkované plísněmi v potravinách – Renata GRÉGROVÁ
Renata GRÉGROVÁ
Bakalářská práce
Mykotoxiny produkované plísněmi v potravinách
Mycotoxins in food
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na mykotoxiny v potravinách. Má pozornost by-la upřena nejen na mykotoxiny, ale i na plísně, kterými jsou produkovány. U plísní byla pozornost věnována morfologii, taxonomii a způsobům rozmnožování. U mykotoxinů byli zdůrazněny nejvýznamnější druhy mykotoxinů, jejich charakteristika, fyzikální a chemické vlastnosti, metody stanovení, jejich stanovené limity v rámci …víceAbstract:
This Barchelor is focused on mycotoxins in food. My attention was focussed not only to the mycotoxins, but also to the fungi as their producers. The work deals with the morphology, taxonomy, and reproduction. The mycotoxins were highlighted the most im-portant types of them, the characteristics, physical and chemical properties, methods of determining the limits laid down in the EU countries in individual …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2010
Identifikátor:
14599
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
- Vedoucí: MVDr. Ivan Holko, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
GRÉGROVÁ, Renata. Mykotoxiny produkované plísněmi v potravinách. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková -
Vliv mykotoxinů na skot se zaměřením na zearalenon
Štěpánka Kunstová -
Rizika plísní a mykotoxinů v chovu zvířat
Lenka BOHÁČKOVÁ -
Vliv mykotoxinů na zdravotní bezpečnost píce a následnou kontaminaci živočišných produktů
Natálie Bartoňková -
Mykotoxiny a jejich vliv na lidský organismus
Andrea BARTOŠOVÁ