Kateřina Ferbyová

Bakalářská práce

Kvasinky jako součást mikrobioty osidlující potravinové suroviny a potraviny

Yeast as a part of natural microbiota colonizing food ingredients and foods
Anotace:
Práce v teoretické části shrnuje obecné poznatky o kvasinkách z oborů cytologie, morfologie buněk a fyziologie. Kvasinky jsou zařazeny do systému a některé rody významné v potravinářství jsou blíže charakterizovány. Dále práce popisuje kulturní i potenciálně kontaminující mikrobiotu hlavních potravinových komodit. V závěru literární rešerše jsou popsány některé komerční konzervační metody. Praktická …více
Abstract:
In the literary research this thesis summarizes general information about the yeast genera, including cytology, morphology, and physiology of the cell. Yeasts are being classified within taxonomy. Some of the most important genera found and used in the food industry are characterized. Theses then describes both the cultural and contaminating microbiota of main food groups. Lastly, the paper describes …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Oponent: Veronika Mlejnková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program:
Technologie potravin