Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí – Bc. Anna Sklenaříková
Bc. Anna Sklenaříková
Diplomová práce
Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí
The Effect of Storage on the Quality of Flavoured Sterilized Processed Cheese
Anotace:
Cílem práce bylo sledování vlivu teplot (6 °C, 22 °C a 40 °C) skladování na jakost nesterilovaných a sterilovaných tavených sýrů s použitím ochucujících složek. Ochucující složky měly alespoň částečně zamaskovat negativní projevy sterilace. V experimentální části byly vyrobeny vzorky tavených sýrů s příchutí rajče-bazalka-česnek a chřest-slanina. Tyto vzorky byly podrobeny sterilačním režimům při teplotě …víceAbstract:
The aim of the study was to investigate the effect of storage temperatures (6 °C, 22 °C and 40 °C) on the quality of unsterilised and sterilised processed cheese using flavouring ingredients. The flavouring ingredients were intended to mask, at least partially, the negative effects of sterilisation. In the experimental part, samples of processed cheese flavoured with tomato-basil-garlic and asparagus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Sklenaříková, Anna. Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Změny obsahu probiotických bakterií během skladování vybraných mléčných výrobků
Denisa Vanišová -
Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj
Ludmila Košarišťanová -
Vliv přídavku hydrokoloidů na vybrané parametry ochucených sterilovaných tavených sýrů
Veronika Holšteinová -
Vliv sterilizace na obsah heterocyklických aromatických aminů v taveném sýru
Kateřina Grycová -
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Marie Škubníková -
Možnosti maskování vařivé příchutě ve sterilovaných tavených sýrech
Radoslav Šenk -
Změny jakosti tavených sýrů v důsledku sterilačního záhřevu
Alena Kratochvílová -
1. Teoretická část:\nl{} Barva a její účinky ve fotografii\nl{} 2. Praktická část:\nl{} a) katalog produktů nebo služeb: Katalog každodenních radostí\nl{} b) výstavní soubor: Nejistota
Stanislava Adamová