Alžběta PIŠKULOVÁ

Bakalářská práce

Analýza témat gastronomických časopisů

The Analysis of Topics of Gastronomic Magazines
Anotace:
Záměrem této bakalářské práce je identifikace pěti typů diskurzů v textu, tedy ve vybraných časopisech o vaření (Apetit, Food a Gurmet). Práce se zaměřuje na diskurz gurmánství, diskurz sociální odpovědnosti, diskurz ekologické odpovědnosti, diskurz zdravé výživy a diskurz kulinářské tradice. Cílem je zjistit, jakým diskurzům se gastronomické časopisy věnují nejčastěji a kterým naopak nejméně.
Abstract:
The aim of the thesis is to identify five types of discourses in selected gastronomic magazines (Apetit, Food and Gurmet). The thesis focuses on gourmet discourse, the discourse of social responsibility, environmental responsibility discourse, the discourse of healthy food and discourse of culinary tradition. The target is to find out the most and less frequent discourses in gastronomic magazines.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2014
Zveřejnit od: 16. 4. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Petra Chvojková

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PIŠKULOVÁ, Alžběta. Analýza témat gastronomických časopisů. Olomouc, 2014. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.4.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 16. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

Filozofická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Mediální a komunikační studia / Žurnalistika

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses kaayot kaayot/2
17. 4. 2014
Složky
Soubory
MARKLOVÁ, E.
17. 4. 2014
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.