Možnosti uplatnění barevných pšenic v potravinářství – Dana Plucarová
Dana Plucarová
Bakalářská práce
Možnosti uplatnění barevných pšenic v potravinářství
Possibilities of Using Colored Wheat in Food Industry
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši na téma "Možnosti uplatnění barevných pšenic v potravinářství" a u vybraných odrůd pšenice s netradiční barvou obilky otestovat možnost pekárenského využití. V literární rešerši je popsána stavba pšeničného zrna, dále antokyany a karotenoidy -- přírodní barviva zodpovědná za zbarvení obilek barevných pšenic. Tato barviva mají antioxidační vlastnosti …víceAbstract:
The aim of the bachelor's thesis was to carry out a literature search on the topic of "Possibilities of Using Colored Wheat in Food Industry" and to test the possibility of using selected varieties of wheat with unusual kernel color in bakery products. The literature search describes the structure of a wheat grain and anthocyanins and carotenoids - natural pigments causing the coloring of colored wheat …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Plný text práce
Právo: Práce je v režimu utajení dle článku 3., směrnice 5/2013 Zveřejňování vysokoškolských závěrečných prací. I declare that this work: Possibilities of Using Colored Wheat in Food Industry was work out individually and all used information sources are mentioned in the list of references. I agree that my work has been excluded from publication in accordance with Article no. 3 of Directive no. 5/2013 on the publication of university theses, published under ref 11972 / 2013-980 at Mendel University in Brno.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití pšenic s barevným perikarpem a endospermem v potravinářství
Vendula Němcová -
Využití pšenice s purpurovým perikarpem ve výživě brojlerových kuřat
Tereza Psohlavcová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Nové a staronové obiloviny pro potravinářské využití
Klára Kramosilová -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Hodnocení kvality bílkovinného komplexu vybraných odrůd pšenice pro pekárenské a pečivárenské využití
Luděk Homola -
An Analysis of development of wheat production in India
Yuvraj Chhatwal
Název
Vložil
Vloženo
Práva