Bc. Sabrina Saganová

Diplomová práce

Analýza džúsov metódou „UV-odtlačkov prstov“

Analýza džusů metodou „UV-otisku prstu“
Anotace:
V současné době vzrůstá zájem lidí o zdravé potraviny. Jedná se zejména o složky potravy co nejvíc v přirozené podobě. Mezi takové potraviny se řadí i ovocné šťávy, které kromě zahnání žízně obsahují i zdraví prospěšné látky - vitaminy, minerální lát-ky, sacharidy, bílkoviny a jiné. Přijímáním ovocné šťávy podpoříme imunitní systém, peristaltiku střev, zpevníme kosti a dokonce konzumace ovoce může …více
Abstract:
Nowadays, people's interest in healthy food is increasing. These are mainly food ingredients as much as possible in their natural form. Such foods also include fruit juices, which, in addition to quenching thirst, also contain substances beneficial to health - vitamins, minerals, carbohydrates, proteins and others. By taking fruit juice, we support the immune system, intestinal peristalsis, strengthen …více
Abstract:
V súčasnej dobe vzrastá záujem ľudí o zdravé potraviny. Jedná sa najmä o zložky potravy čo najviac v prirodzenej podobe. Medzi takéto potraviny sa radia aj ovocné šťavy, ktoré okrem zahnania smädu obsahujú aj zdraviu prospešné látky - vitamíny, minerálne látky, sacharidy, bielkoviny a iné. Prijímaním ovocnej šťavy podporíme imunitný systém, peristaltiku čriev, spevníme kosti a dokonca konzumácia ovocia …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Lukáš Nejdl, Ph.D.
  • Oponent: Pavlína Jelínková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta