Analýza džúsov metódou „UV-odtlačkov prstov“ – Bc. Sabrina Saganová
Bc. Sabrina Saganová
Diplomová práce
Analýza džúsov metódou „UV-odtlačkov prstov“
Analýza džusů metodou „UV-otisku prstu“
Anotace:
V současné době vzrůstá zájem lidí o zdravé potraviny. Jedná se zejména o složky potravy co nejvíc v přirozené podobě. Mezi takové potraviny se řadí i ovocné šťávy, které kromě zahnání žízně obsahují i zdraví prospěšné látky - vitaminy, minerální lát-ky, sacharidy, bílkoviny a jiné. Přijímáním ovocné šťávy podpoříme imunitní systém, peristaltiku střev, zpevníme kosti a dokonce konzumace ovoce může …víceAbstract:
Nowadays, people's interest in healthy food is increasing. These are mainly food ingredients as much as possible in their natural form. Such foods also include fruit juices, which, in addition to quenching thirst, also contain substances beneficial to health - vitamins, minerals, carbohydrates, proteins and others. By taking fruit juice, we support the immune system, intestinal peristalsis, strengthen …víceAbstract:
V súčasnej dobe vzrastá záujem ľudí o zdravé potraviny. Jedná sa najmä o zložky potravy čo najviac v prirodzenej podobe. Medzi takéto potraviny sa radia aj ovocné šťavy, ktoré okrem zahnania smädu obsahujú aj zdraviu prospešné látky - vitamíny, minerálne látky, sacharidy, bielkoviny a iné. Prijímaním ovocnej šťavy podporíme imunitný systém, peristaltiku čriev, spevníme kosti a dokonca konzumácia ovocia …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Lukáš Nejdl, Ph.D.
- Oponent: Pavlína Jelínková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Molekulově imprintované polymery jako rekogniční element pro detekci pesticidů
Milada Vodová -
Zhodnocení zastoupení jednotlivých ovocných druhů v nápojích s ovocnou složkou
Denisa Mikanová -
Stanovení přírodních antioxidantů v ovocných džusech
Lucie Pelcová -
Účinek tepelného zpracování na obsah vitamínu C v ovocném džusu
Tereza Rodovská -
Stabilita enkapsulovaných bifidobakterií v ovocných džusech
Barbora Hošková -
Study of qualitative parameters of fruit juices and possibilities of their modification via technological modifications
Zdeněk Fajtl -
Influence of selected natural juices containing ascorbic acid on browning inhibition during fruit drying.
Anna Hubáčková