Klíčené luštěniny se sníženým obsahem oligosacharidů jako zdroj pokrmů – Bc. Natálie Pečenková
Bc. Natálie Pečenková
Diplomová práce
Klíčené luštěniny se sníženým obsahem oligosacharidů jako zdroj pokrmů
Germinated legume with a reduced content of oligosaccharides as a source of food
Anotace:
Cílem práce bylo vhodně kulinárně upravit klíčené luštěniny tak, aby u konzumenta vzbudily zájem a zvýšily jeho ochotu konzumovat luštěninové pokrmy. Dále bylo třeba zjistit, jaký vliv má máčení a klíčení na obsah sacharidů v luštěninách. Máčením a klíčením lze redukovat množství rafinózy, stachyózy a verbaskózy nacházející se v luštěninách. K hodnocení připravených luštěninových pokrmů bylo využito …víceAbstract:
The aim of the thesis was to culinary adapt germinated legumes appropriately so as to awaken an interest among consumers and increase their willingness to consume legumes. It was necessary to find out how soaking and germination effect on the carbohydrate content of the legumes.Soaking and germination can reduce the amount of raffinose, stachyose and verbascose found in legumes.A sensory laboratory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Monika Sabolová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PEČENKOVÁ, Natálie. \textit{Klíčené luštěniny se sníženým obsahem oligosacharidů jako zdroj pokrmů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/kifzeg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza a profil aromatických látek vybraných druhů koření
Jiří Jedlička -
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Veronika Kotrbová -
Analýza bioaktivních látek u bylinných čajů vzhledem k jejich zpracování
Veronika Skupinová -
Senzoricky významné látky v kávě
Vladimíra Veselá -
Senzorická analýza potravin
Lucie KAŇOKOVÁ -
Senzoricky významné látky ve včelím medu
Monika Korandová -
Terpenické látky ve vínech muškátových odrůd révy vinné
Veronika Klesnilová
Název
Vložil
Vloženo
Práva