Hodnocení kvality a geografického původu révového vína – Lenka Jančíková
Lenka Jančíková
Bakalářská práce
Hodnocení kvality a geografického původu révového vína
Evaluation of the quality and geographical origin of grapevine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá metodami, které jsou zaměřeny na hodnocení kvality a geografického původu révy vinné. Vinařství má bohatou historii, která sahá až do dávných dob starověkého Středomoří. Dnes se vinice této rostliny nachází po celém světě a přináší plody s různorodými chutěmi a charakteristikami. Avšak s rozvojem vinařství přichází i problémy, jako je falšování vína, které poškozuje …víceAbstract:
This bachelor thesis explores methods aimed at assessing the quality and geographical origin of grapevines. Winemaking boasts a rich history tracing back to ancient times in the Mediterranean. Presently, vineyards of this plant sprawl globally, yielding fruits with diverse tastes and characteristics. Nonetheless, the advancement of winemaking presents challenges such as wine counterfeiting, which damaging …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Lukáš Nejdl, Ph.D.
- Oponent: Simona Rex, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Všeobecné zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Projekt vytvoření nového pobytového balíčku ve Wine Wellness hotel Amande
Daniela Černíková -
Analytické metody pro stanovení kyseliny jablečné a vinné ve víně
Lucie Töröková -
Analytické metody pro stanovení sacharidů v moštu a víně
Aneta Jarůšková -
Analytické metody použité při odhalování identity vína
Martina Franzeová -
Analytické metody pro stanovení cukrů a kyselin ve víně
Alžběta Dorota Dostálová -
Používané metody pro stanovení termolabilních bílkovin v procesu výroby vína a jejich srovnání
Radomír Hodeček -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka