Bc. Petra SEKULOVÁ

Bakalářská práce

Laktoferin

Lactoferrin
Anotace:
Bakalářské práce přináší popis struktury proteinů a jejich význam v biologických systémech. Detailně je popsána struktura laktoferinu, jeho funkce, využití a možnosti separace. Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny s vysokou afinitou k iontům železa a s potenciální antibakteriální a antivirovou aktivitou. Neméně významná je jeho antioxidační funkce v potravinářských výrobcích, v doplňcích stravy a …více
Abstract:
The bachelor work presents description of protein structure and their meaning in biological system. The structure of lactoferrin, its function, utilization and possibilities of separation are described in details. Lactoferrin belong among glycoproteins with high affinity for iron and with potential antibacterial and antiviral activity. No less meaningful is a function as an antioxidant in food products …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 6. 2007
Identifikátor: 5426

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 6. 2007

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SEKULOVÁ, Petra. Laktoferin. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 01. 06. 2007

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin