Lucie Kaňová
Bakalářská práce
Čokoláda a její složení
Chocolate and its composition
Anotace:
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je shrnuta historie čokolád, vymezení druhu kakaovníku a jeho rozdělení do jednotlivých odrůd. Ty jsou pak vzájemně mezi sebou porovnány s ohledem na jejich kvalitu i kvantitu. Práce je zaměřená jak na celkové složení surovin, z kterých se čokoláda vyrábí, tak i na složení jednotlivých druhů …víceAbstract:
This bachelor's dissertation is divided into two parts. The first part is theoretical and the second part is practical. In the theoretical part are summarized the history of chocolate as well as the definition of species Theobroma cacao and its division into varieties. These varieties are then compared in quality and quantity. This work is focused on the total composition of raw materials that are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: František Hnilička, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Formulace, příprava a hodnocení topických polotuhých přípravků s obsahem včelích produktů.
Eva STAŇKOVÁ -
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková -
Výukový text - Kakao a čokoláda, předmět suroviny, 2 ročník SOŠ a SOU
Gabriela Szczepanská -
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
David ZEMÁNEK -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Světový trh kakaa a čokolády se zaměřením na dětskou práci
Kateřina Turnovská
Název
Vložil
Vloženo
Práva