Bc. Barbora Chytilová

Diplomová práce

Monitoring kyseliny askorbové v ovocných nápojích

Monitoring of ascorbic acid in fruit drinks
Anotace:
Diplomová práce se zabývá monitoringem kyseliny askorbové a dalších látek ve vybraných ovocných nápojích. Teoretická část začíná shrnutím poznatků o výskytu a významu kyseliny askorbové a jejich fyziologických účincích. Dále je porovnán obsah vitaminu C v jednotlivých druzích ovoce. Následující část se věnuje rozdělení nealkoholických nápojů a surovinám, které se využívají pro výrobu nealkoholických …více
Abstract:
The thesis deals with monitoring of ascorbic acid and other substances in selected fruit drinks. The theoretical part begins with a summary of knowledge about the occurrence and importance of ascorbic acid and their physiological effects. Furthermore, the content of vitamin C in individual fruits is compared. The following part deals with the division of soft drinks and raw materials, used for the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta