Monitoring kyseliny askorbové v ovocných nápojích – Bc. Barbora Chytilová
Bc. Barbora Chytilová
Diplomová práce
Monitoring kyseliny askorbové v ovocných nápojích
Monitoring of ascorbic acid in fruit drinks
Anotace:
Diplomová práce se zabývá monitoringem kyseliny askorbové a dalších látek ve vybraných ovocných nápojích. Teoretická část začíná shrnutím poznatků o výskytu a významu kyseliny askorbové a jejich fyziologických účincích. Dále je porovnán obsah vitaminu C v jednotlivých druzích ovoce. Následující část se věnuje rozdělení nealkoholických nápojů a surovinám, které se využívají pro výrobu nealkoholických …víceAbstract:
The thesis deals with monitoring of ascorbic acid and other substances in selected fruit drinks. The theoretical part begins with a summary of knowledge about the occurrence and importance of ascorbic acid and their physiological effects. Furthermore, the content of vitamin C in individual fruits is compared. The following part deals with the division of soft drinks and raw materials, used for the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Organic acids and bases as monomer catalysts/activators for ring-opening (co)polymerization of cyclic lactones and carbonates
Işık Bordanacı -
Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách
Denisa Radová -
Novel Protein Sources from Fruit Juice Industry Wastes
Petra Svobodová -
Analysis of hydroxy fatty acids using GC-EI-MS and HPLC-ESI-MS
Johannes GRAHAMMER -
Optimalizace HPLC/MS/MS metody pro analýzu fenolických látek obsažených v amarantovém zrnu
Denisa Vraná -
Analýza polynitroaromatických sloučenin pomocí HPLC/MS/MS
Ivana Ungrádová -
Vývoj a validace HPLC/MS a GC/MS metod ke stanovení vybraných opiátů
Lenka ŠIMEČKOVÁ -
Analýza významných biologicky aktivních látek v různých částech lichořeřišnice větší s využitím HPLC/MS/MS
Tereza Šalomounová