Chemické složení bazidiomycet – Ing. Lucie FLAŠAROVÁ
Ing. Lucie FLAŠAROVÁ
Bakalářská práce
Chemické složení bazidiomycet
Chemical composition of basidiomycetes
Anotace:
Práce se zabývá charakteristikou vyšších hub, především se zaměřuje na chemické složení plodnic vyšších hub. Největší pozornost je věnována beta-glukanům, které mají fyziologicky významné účinky na lidský organismus a toxickým látkám vyšších hub.Abstract:
The work is egaged with charakteristic of multicellular mushrooms. It is focused on chemical composition of multicellular mushrooms. The biggest attention is payed to beta-glucans, which they have physiologycal meaningful effects on human organism and toxic elements of multicellular mushrooms.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2009
Identifikátor:
5269
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
FLAŠAROVÁ, Lucie. Chemické složení bazidiomycet. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Příprava mycelia vybraných jedlých dřevních hub kultivací na pevných substrátech jako doplněk stravy
Matyáš Smutný -
Toxiny hub a jejich vliv na lidský organismus II
Martin Jindřišek -
Toxiny hub a jejich vliv na lidský organismus III
Martina Moravcová -
Toxiny hub a jejich vliv na lidský organismus.
Eva Hrnečková -
toxiny a sekundární metabolity hub v potravinách
Simona POSPÍŠILOVÁ -
Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně rostlin
Anna Pichugina -
Přirozeně se vyskytující toxiny v potravinách
Lenka Pavlíková