Bc. Ivana Novotná

Diplomová práce

Sledování změny jakosti masného výrobku v závislosti na technologii výroby

Monitoring the change in the quality of the meat product depending on the technology of production
Anotace:
Salám Vysočina je neznámějším a nejrozšířenějším výrobkem z trvanlivých tepelně opracovaných masných výrobků v České republice. U tohoto výrobku byly zkoumány chemické, fyzikální, mikrobiologické a senzorické parametry v závislosti na obsahu soli (2 % nebo 1,6 %) a jemnosti zrnění (1 mm nebo 2 mm). Při srovnání jemného a hrubšího zrna v salámu Vysočina nebyl zjištěn žádný rozdíl, který by byl z technologického …více
Abstract:
Vysočina salami is the best known and the most widespread product of durable heat-treated meat products in the Czech Republic. Chemical, physical, microbiological and sensory parameters were examined for this product depending on salt content (2 % or 1,6 %) and grain size (1 mm, or 2 mm). There was found no difference that would be important from a technological point of view during comparing the fine …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta