Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace – Miroslava URBÁNKOVÁ
Miroslava URBÁNKOVÁ
Bakalářská práce
Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace
Principles of barrier properties of polymer packaging for food applications
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o bariérových vlastnostech obalů používaných pro potravi-nářské aplikace. Hlavní důraz je kladen na transportní jevy v obalech jako je propustnost pro plyny a vodní páru nebo migrace do potravin, které mají významný vliv na kvalitu a životnost baleného produktu. Dále je zde věnována pozornost vlastnostem a zpracování polymerních obalových materiálů, které se pro balení …víceAbstract:
This bachelor work deals with the barrier properties of packaging used for food applications. The main emphasis is put on transport phenomenon occuring in packaging materials such as permeability to gases and water vapor, or migration of various compounds into the food, that have a significant impact on the quality and durability of the packaged product. Further-more, high attention is paid to characteristics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2010
Identifikátor:
14841
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
URBÁNKOVÁ, Miroslava. \textit{Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/krq6s4/.
Jak správně citovat práci
URBÁNKOVÁ, Miroslava. Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bariérové vlastnosti obalových materiálů z pohledu aromatických látek
Kateřina Novotná -
Směsi PLA/PHB a jejich bariérové vlastnosti
Aneta Petříková -
Bariérové vlastnosti obalů používaných pro balení potravin.
Stanislav DĚDEK -
PE/EVA nanokompozity - příprava, vlastnosti, použití\nl{}
Ondřej KREJČÍ -
Bariérové vlastnosti nanokompozitů typu polyolefin/jíl
Libuše VÁCLAVKOVÁ -
Obalové materiály jako možný zdroj kontaminace potravin
Anna Cecoi -
Vliv obalového materiálu na trvanlivost vybraných druhů potravin
Lucie Šašinková -
Způsoby balení potravin a jejich vliv na přítomnou mikroflóru
Michaela Urbánková