Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů – Bc. Veronika Halamková
Bc. Veronika Halamková
Diplomová práce
Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů
Addition of selected hydrocolloids on viscoelastic properties of quark cheese spreads
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na tvarohové sýry s roztíratelnou konzistencí, konkrétně na vliv hydrokoloidů na jejich viskoelastické vlastnosti. V první kapitole jsou popsány technologické kroky při výrobě tvarohových sýrů s roztíratelnou konzistencí (krémových sýrů) a také jednotlivé suroviny potřebné k jejich výrobě. V další kapitole teoretické části jsou popsány vybrané faktory, které mohou ovlivnit …víceAbstract:
The thesis focuses on cream cheese with spreadable consistency, specifically on the influence of hydrocolloids on their viscoelastic properties. The first chapter describes the technological steps in the production of spreadable curd cheeses (cream cheeses) and the individual raw materials required for their production. The next chapter of the theoretical part describes selected factors that can influence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HALAMKOVÁ, Veronika. \textit{Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/kuwe5z/.
Jak správně citovat práci
Halamková, Veronika. Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů
Markéta Suchánková -
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Jiří Hamáček -
Texturní vlastnosti těstovin
Michaela Vintrlíková -
Studium vlivu metody přípravy na strukturní, texturní a elektronové vlastnosti niklem modifikovaných TiO\dindex{2}materiálů
Kateřina Kozumplíková -
Vliv obsahu banánové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Eliška Jarošová -
Texturní a barevné vlastnosti sýrů ošetřených extracelulárními enzymy
Jana Jašková -
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Tereza Šmigurová -
Texturní vlastnosti tyčinek s přídavkem hmyzího prášku v průběhu skladování
Eliška Špačková