Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech. – Ing. Hana Maturová
Ing. Hana Maturová
Disertační práce
Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.
The Assessment of Mycotoxins in Nuts
Anotace:
Jsou analyzovány zdroje kontaminace suchých skořápkových plodů mykotoxiny (aflatoxiny), včetně faktorů, které působí na tvorbu či snížení výskytu mykotoxinů napříč potravinovým řetězcem. V roce 2010 – 2015 jsou pro monitoring aflatoxinů odebrány vzorky suchých skořápkových plodů (arašídů, mandlí, lískových ořechů, pistácií, kešu ořechů, para ořechů) v různých fázích uvádění na trh a analyzovány akreditovanou …víceAbstract:
There are analysed the sources of mycotoxin (aflatoxin) contamination of nuts, including factors which have effect on production or decrease of mycotoxins through the food chain. In 2010 – 2015 the nuts (peanuts, almonds, hazelnuts, pistachios, cashew nuts, para nuts) are sampled for the aflatoxin monitoring in different stages of displaying on the market and analysed by the acreditated method HPLC …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 1. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
- Oponent: Vojtěch Řezníček, externi, Jiří Mlček, externi, Šárka Hanzelková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů
Soňa Hermanová -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová -
Suché skořápkové plody ve výživě člověka
Iveta CHLEBIŠOVÁ -
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Daniela Fabiánová -
Význam suchých skořápkových plodů ve výživě
Martina Suchá -
Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Veronika Kudelová -
Využití moderních analytických technik pro hodnocení kvality suchých skořápkových plodů
Veronika Valerová -
Zastoupení vybraných minerálních látek v různých druzích suchých skořápkových plodů
Martina Suchá