Ing. Hana Maturová

Disertační práce

Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.

The Assessment of Mycotoxins in Nuts
Anotace:
Jsou analyzovány zdroje kontaminace suchých skořápkových plodů mykotoxiny (aflatoxiny), včetně faktorů, které působí na tvorbu či snížení výskytu mykotoxinů napříč potravinovým řetězcem. V roce 2010 – 2015 jsou pro monitoring aflatoxinů odebrány vzorky suchých skořápkových plodů (arašídů, mandlí, lískových ořechů, pistácií, kešu ořechů, para ořechů) v různých fázích uvádění na trh a analyzovány akreditovanou …více
Abstract:
There are analysed the sources of mycotoxin (aflatoxin) contamination of nuts, including factors which have effect on production or decrease of mycotoxins through the food chain. In 2010 – 2015 the nuts (peanuts, almonds, hazelnuts, pistachios, cashew nuts, para nuts) are sampled for the aflatoxin monitoring in different stages of displaying on the market and analysed by the acreditated method HPLC …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 1. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
  • Oponent: Vojtěch Řezníček, externi, Jiří Mlček, externi, Šárka Hanzelková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta