Metody izolace a detekce mléčných proteinů – Filip ŠKROBÁK
Filip ŠKROBÁK
Bakalářská práce
Metody izolace a detekce mléčných proteinů
Methods of Isolation and Detection Milk Proteins
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o jednom z hlavních potravinářských artiklů a to o mléku. Jednou z nejcennějších složek mléka jsou bílkoviny. Jsou velmi potřebné pro mnohé tech-nologické postupy, popřípadě se používají jako výživové preparáty. Jejich použití přivádí mnoho provozů do problému jak vhodně izolovat a poté detekovat vybranou část proteinu. V této práci jsou popsány nejpoužívanější metody …víceAbstract:
This thesis deals with one of the main food items milk. One of the most valuable constituents of milk are proteins. They are very necessary for many technological processes, or are used as nutritional preparations. Their use brings many plants into the problem of how to properly insulate and then detect a selected part of the protein. Below in this paper are described the most common methods for the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠKROBÁK, Filip. Metody izolace a detekce mléčných proteinů. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Izolace a charakterizace nových potenciálně probiotických kmenů z čeledě Lactobacillaceae ze stolice kojenců a mateřského mléka
Karolína Medová -
Použití metody magnetických separací pro izolaci a detekci mykobakterií z biologického materiálu
Markéta Hušáková -
Izolace, purifikace a analýza oligosacharidů z mateřského mléka
Iva Mrvíková -
Metody izolace a archivace DNA z živočišných tkání
Lenka Dratvová -
Izolace a stanovení vitaminu D v mléce
Vanda STRÁNSKÁ -
Izolace a identifikace mléčných proteinů chromatografickou metodou
Filip Škrobák -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová