Vývoj obsahu biogenních aminů v procesu výroby piva – Bc. Ladislav Štěpánek
Bc. Ladislav Štěpánek
Diplomová práce
Vývoj obsahu biogenních aminů v procesu výroby piva
Development of Biogenic Amines Content During Beer Brewing Process
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala vývojem obsahu biogenních aminů (dále jen BA) v procesu výroby piva a faktory, které mohou ovlivnit celkový obsah BA v konečném pro-duktu. Stanovení obsahu BA byly podrobeny jednotlivé tradiční i netradiční suroviny, kte-ré byly použity při výrobě testovaných vzorků a vybrané meziprodukty výroby 4 druhů piva. Cílem praktické části diplomové práce bylo změřit a stanovit …víceAbstract:
The current master thesis was focused on the development of biogenic amines (BA) during the production of beer and on the factors which could affect the total content of BA in the end-product. The determination of BA content was done in traditional and untraditional beer-making raw materials, which were applied during the production of the tested samples and selected byproducts.The aim of the practipal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Štěpánek, Ladislav. Vývoj obsahu biogenních aminů v procesu výroby piva. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Klára Škrášková -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Schopnost produkce biogenních aminů vybranými kmeny kvasinek
Zuzana Haasová -
Monitoring výskytu biogenních aminů v RAW potravinách
Petr Bartošek -
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
Vlastimil NOHEJL -
Pivo v ČR. Marketing, preference spotřebitele.
Kateřina Málková -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pivo – „tekutý chléb“ ze statistického pohledu
Monika Hylenová