Veronika SOBKOVÁ
Bakalářská práce
Cizorodé prvky v potravinách
Toxic elements in foods
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo zabývat se výskytem vybraných toxických prvků v životním prostředí. Konkrétně jsou zde uvedeny olovo, arzen, rtuť a kadmium. Kromě přítomnosti těchto prvků v půdě, rostlinách, zvířecím a lidském organismu je zde zmíněna také obecně jejich problematika v potravinách.Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to address the occurrence of selected toxic elements in the environment. Specifically, here are lead, arsenic, mercury and cadmium. In addition, the presence of these elements in soil, plants, animal and human organism is mentioned here is also generally the problems in food.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
11217
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SOBKOVÁ, Veronika. Cizorodé prvky v potravinách. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výskyt rizikových prvků v potravinách
Lenka Bartošová -
Toxické a rizikové prvky v potravinách
Lucie Bajerová -
Domácí zelenina: obsah esenciálních a toxických prvků
Monika Vychytilová -
Obsah vybraných rizikových a nutričních prvků v máku
Kateřina Malečková -
Rtuť v plodnicích hub
Jakub Pácal -
Asimilační aparát dřevin a jeho potenciál vázat rtuť
Andrea ZEIBERTOVÁ -
Částicové vázaná atmosférická rtuť
Ondřej Zvěřina -
Rtuť v uzených rybích výrobcích
Iva Ventrubová