Reologické vlastnosti bílých jogurtů – Bc. Jana Fabianová
Bc. Jana Fabianová
Diplomová práce
Reologické vlastnosti bílých jogurtů
Rheological properties of plain yogurt
Anotace:
Diplomová práce ve své teoretická části řeší problematiku mléka, sortimentu mléčných výrobků, zejména však jogurtů. Rozděluje jogurty na jednotlivé typy, popisuje jejich výrobu a chemicko-fyzikální vlastnosti. Navazuje kapitola věnovaná fyzikálním vlastnostem potravin, dále jejich reologickým vlastnostem, konkrétně pak viskozitě. V praktické části pojednává o reologických vlastnostech konkrétních vzorků …víceAbstract:
Diploma thesis in its theoretical part solves the problems of the milk assortment of dairy products, especially yogurt. It splits yogurt to the different types describing their production and chemical and physical properties. It is followed by a chapter devoted to the physical characteristics of foods, as well as their rheological properties, specifically viscosity.The practical part deals with the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Tokové vlastnosti jogurtů
Dagmar Prachařová -
Vliv hlinitohořečnatých křemičitanových materiálů na tokové vlastnosti farmaceutických směsí
Pavlína Komínová -
Effect of surface properties on flow properties of excipients
Kateřina Anna Klegová -
Vliv organojílu na tokové vlastnosti pryže
František PALACKÝ -
Vliv plniv na tokové vlastnosti polymerů stanovený pomocí spliting indexu
Svatava GERŽOVÁ -
Applied rheology for melt blown technology
Jiří DRÁBEK -
Reologie environmentálně akceptovatelných maziv
Simona Krčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva