Vliv kmene kvasinek na degradaci polyfenolických látek – Bc. Viktor Popp
Bc. Viktor Popp
Diplomová práce
Vliv kmene kvasinek na degradaci polyfenolických látek
Influence of yeast strain on degradation of polyphenolic substances
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem kmene kvasinek na degradaci polyfenolických látek. V první kapitole literární časti, jsou popsány kvasinky jejich použití a metabolismus. V této kapitole, jsou také uvedeny interakce mezi kvasinkami a polyfenolickými látkami. Druhá kapitola se zabývá mléčnými bakteriemi jejich klasifikací, rozmnožováním a metabolismem při jablečno-mléčné fermentaci. Navíc tato …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of the yeast strain on the degradation of polyphenolic substances. In the first chapter of the literature, yeast describe their use and metabolism. In this chapter, the interactions between yeast and polyphenolic substances are also presented. The second chapter deals with lactic bacteria, their classification, multiplication and metabolism in malolactic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Štěpán Tesařík, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Obsah polyfenolických látek v závislosti na jednotlivých ročnících ve vybraných odrůdách vín
Radim HEČA -
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska -
Možnosti degradace polutantů psychrofilními bakteriemi rostoucími na fenolu
Hana Ryšavá -
Degradace trichloroethenu gramnegativními bakteriemi při nízké teplotě
Klára Paroušková -
Degradace aromatických sekundárních metabolitů rostlin půdní bakterií Rhodococcus opacus C1
Manuela Tadrosová -
Degradace trichloroethenu bakterií Comamonas testosteroni za snížených teplot
Sabina Krajčíriková -
Degradace korostanových barviv mikroorganizmy
Martin Struk -
Využití kvasinky Saccharomyces cerevisiae pro studium proteinových interakcí
Markéta Nováková