Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce – Bc. Karolína Kuželová
Bc. Karolína Kuželová
Diplomová práce
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Utilization of uncommon fruit species for production of fruit preserving products
Anotace:
Netradiční druhy ovoce zahrnuté v této diplomové práci – rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides), moruši černou (Morus nigra), dřín obecný (Cornus mas) a kdouli obecnou (Cydonia oblonga), by se v dnešní době daly považovat za nedoceněnou komoditu. Důležitým faktem je jejich obsah bohatých nutričních benefitů, které jsou mnohdy nahrazovány i složitými cestami. Přitom tyto ovocné druhy můžeme potkávat …víceAbstract:
The non-traditional fruits included in this diploma thesis – sea buckthorn (Hippophae rhamnoides), black mulberry (Morus nigra), cornelian cherry (Cornus mas) and quince (Cydonia oblonga), could nowadays be considered as an underappreciated commodity. An important fact is their content of rich nutritional benefits, which are often replaced in complicated ways. Surprisingly, we can meet these fruit …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Lukáš Zíka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUŽELOVÁ, Karolína. \textit{Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/lb33f2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of life cycle and nutrient content of Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) reared on the dried rapeseed protein
Daniela Slavíková -
Nutritional and bioactive components of fresh sprouts of selected crop species
Agnes Aba Abakah -
Influence of drying on final content of capsaicinoids in selected varieties of chili peppers
Cesar Orlando Fonseca Cruz -
Netradiční ovoce jako zdroj aktivních látek pro výrobu kosmetiky
Karolína Poláková -
Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce
Matěj Mach -
Stanovení biologicky aktivních látek v ovoci
Zultsetseg SENGEE -
Ovoce a zelenina a výživa seniorů
Markéta Vorlíčková -
Ovoce u diabetu mellitu 2. typu
Anna Nováčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva