Jana Honová
Bakalářská práce
Význam tuků ve výživě člověka
The importance of fats in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce na téma význam tuků ve výživě člověka se zaměřuje na tuky jako významnou složku výživy. Tuky jsou nepostradatelnou složkou potravy, slouží jako bohatý zdroj energie ale i jako zdroj esenciálních mastných kyselin a tuku rozpustných vitamínů A, D, E a K, kterým usnadňují vstřebávání. Nadměrný i svou skladbou nevhodný příjem tuků ve stravě však může způsobit energetickou nerovnováhu vedoucí …víceAbstract:
Bachelor work on theme the importance of fats in human nutrition focuses on fats as An important component of nutrition. Fats are an essential part of the diet serve as a rich Power source but also as a source EFAs and the fat-soluble vitamins A, D, E and K, which facilitate absorption. Excessive and inappropriate income his composition of fats in the diet may cause energy imbalance leading to overweight …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Tereza Michlová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Studium ztrát tokoferolů vyvolaných oxidovanými lipidy v modelu trávicího traktu
Matyáš Krtička -
Lipidy ve výživě studentů vysokých škol
Tomáš Havlíček
Název
Vložil
Vloženo
Práva