Nápoje fermentované symbiotickými kulturami – Bc. Veronika Richter
Bc. Veronika Richter
Diplomová práce
Nápoje fermentované symbiotickými kulturami
Beverages Fermented by symbiotic microbiological cultures
Anotace:
Tato diplomová práce byla zaměřena na zkoumání netradičních fermentovaných nápojů, jejichž vzorky byly vyrobeny pomocí SCOBY násady a násady vodních kefírových zrn (TIBI). Výzkum byl zaměřen na výrobu netradičních fermentovaných nápojů, kdy byly symbiotické kultury kultivovány v prostředí s 100% podílem ovocné složky z červených grapefruitů, grepová šťáva z koncentrátu bez a s přídavkem sacharosy. …víceAbstract:
This diploma thesis was focused on the investigation of non-traditional fermented beverages, whose samples were produced using the SCOBY handle and the water kefir grain handle (TIBI). The research was focused on the production of non-traditional fermented beverages, where symbiotic cultures were grown in an environment with 100% fruit component from red grapefruits, grapefruit juice concentrate without …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Richter, Veronika. Nápoje fermentované symbiotickými kulturami. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář -
Atypické pivní a sladové nápoje
Tomáš Rüll -
Tibicos - symbiotická kultura
Tomáš Bělohradský -
Tibicos - symbiotická kultura
Tomáš Bělohradský -
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví
Michaela Javůrková