Adam Kurka

Bakalářská práce

Vliv různých teplotních profilů na senzorické a analytické parametry bílých vín

Influence of temperature profiles on analytic and sensory parameters of white wines
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu teplotních profilů na analytické a senzorické parametry bílých vín. Literární část popisuje alkoholovou fermentaci a kvasinky. Poté se věnuje řízené fermentaci, současným regulačním systémům, chemickému složení vína a možnému vlivu teploty na jednotlivé látky a jejich projevy. Experimentální část se zabývá popisem realizovaného pokusu. Byly založeny …více
Abstract:
The purpose of this Bachelor thesis is to discuss the issue of the influence of temperature profiles on analytic and sensory parameters of white wines. The literature review describes alcohol fermentation and yeast. This part focuses on controlled fermentation, contemporary regulatory systems, chemical content of wine and on the potential influence of temperature on particular substances and their …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta