Kristýna Watzingerová

Bakalářská práce

Výroba kávy a její uplatnění v potravinářských výrobách

Production of coffee and it's use in food industry
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu kávy a využití kávy v potravinářských výrobách. První část práce se zmiňuje o historii kávy, morfologickém a botanickém popisu kávovníku. Dále popisuje celý proces výroby kávy od sběru až po pražení a následné zpracování ve výrobách. Zmiňuje konkrétní výsledné kávové výrobky. V práci je popsána kávová kultura a příprava výsledných nápojů. Praktická část je zaměřena …více
Abstract:
This bachelor thesis is focused on coffee production and coffee usage in food production it-self. The first part is mentioning the coffee history and morphological and botanical descripti-on of the coffee tree (Coffea). Furthermore, the thesis will describe the whole production process from harvesting, through roasting, to following treatment in food production. The theory part even includes several …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin