Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub – Bc. Silvie BŘEZOVSKÁ
Bc. Silvie BŘEZOVSKÁ
Diplomová práce
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub
Determination of the polyphenols and antioxidant activity in higher fungi
Anotace:
Cílem mé diplomové práce bylo zjistit množství celkových polyfenolů ve vybraných basidiomycet, které byly sbírány převážně v lokalitách moravskoslezského kraje. Dále byla sledována antioxidační aktivita. Výsledné hodnoty byly porovnávány a vyhodnocovány. Jako basidiomyceta s největším množstvím polyfenolů byla vyhodnocena Čirůvka fialová (Lepista nuda) a Hřib hnědý (Boletus badius) v mraženém stavu …víceAbstract:
The objective of my thesis was to determine the total amount of polyphenols in selected basidiocarp, which were collected mainly in areas of regional moravskoslezký. In addition, antioxidant activity was monitor. The resulting values were compared and evaluated. As basidiomycetes with the largest number of polyphenols were evaluated Čirůvka fialová (Lepista nuda) a Hřib hnědý (Boletus badius) in frozen …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
20063
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BŘEZOVSKÁ, Silvie. Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška