Bc. Veronika Mikulcová

Diplomová práce

Příprava a antimikrobní účinky emulzí netradičních rostlinných olejů

Preparation and Antimicrobial Effects of Special Vegetable-Oils Emulsions
Anotace:
Tato práce popisuje přípravu stabilních emulzí tvořených olejem z hroznových jader v disperzním prostředí mléka za přítomnosti různých emulgátorů. K charakterizaci připravených emulzí byla použita fotonová korelační spektroskopie (PCS), přičemž sledované parametry představovala velikost a distribuce částic. V další části práce byly připravené emulze hroznového oleje a také neředěný olej testovány vůči …více
Abstract:
This study describes the formulation of stable emulsions containing grape seed oil dispersed in the milk with several emulsifiers (Tween 80, MAG C8:0, lecithin). Photon correlation spectroscopy (PCS) was used to evaluate the emulsions. Parameters investigated included mean droplet size and droplet size distribution. In the next part of this thesis, model emulsions and concentrated grape seed oil were …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2013
Zveřejnit od: 24. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Mikulcová, Veronika. Příprava a antimikrobní účinky emulzí netradičních rostlinných olejů. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 24. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky